Ένα νέο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ιστορία ξεκινά «Η κρίση της κορώνας προκάλεσε το τρέξιμο σε χαρτί υγείας.

Ένα νέο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ιστορία ξεκινά «Η κρίση της κορώνας προκάλεσε το τρέξιμο σε χαρτί υγείας.

Πρέπει λοιπόν να δείξουμε αλληλεγγύη μαζί τους. Επειδή ο πανικός μπορεί να μεταδοθεί.

Ο πανικός μπορεί να είναι μεταδοτικός, αλλά δεν είναι αναπόφευκτο; Μερικοί μολύνονται, άλλοι προσπαθούν να ηρεμήσουν τους πανικοβλημένους ανθρώπους. Κάποιος πρέπει να κάνει το τελευταίο.

“Ένα νέο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ιστορία ξεκινά”

Η κρίση της κορώνας πυροδότησε το χαρτί τουαλέτας. Γιατί χαρτί υγείας; Κατά τη γνώμη μου, θα μπορούσε να ήταν ένα άλλο καλό. Ίσως ήταν ώθηση *. Ήθελαν να πουν στους ανθρώπους μέσω του λουλουδιού ότι ήρθε η ώρα να έχουν προμήθειες στο σπίτι για μερικές ημέρες. Όλοι σκέφτονται φαγητό και ποτό …

Ποιοι μηχανισμοί τίθενται σε κίνηση όταν πανικοβληθούμε; Ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου ενεργοποιούνται που ενεργοποιούν ένα είδος ένστικτου επιβίωσης, αλλά δεν μας επιτρέπουν πλέον να σκεφτόμαστε καθαρά. Το όραμα της σήραγγας έχει δημιουργηθεί και αυτό δεν είναι χρήσιμο στη σύγχρονη κοινωνία μας.

Επίσης ενδιαφέρον: Corona – Πώς μας αλλάζει η κρίση

Τι είδους συμπεριφορά συνήθως αποκαλύπτει ο πανικός; Σε άλλες περιπτώσεις, ένα ένστικτο να φύγετε, για παράδειγμα όταν αισθάνεστε σαν να συνθλίβετε σε ένα πυκνό πλήθος. Φυσικά, αυτό δεν βοηθά στην Corona.

Η αγορά χάμστερ χαρτιού τουαλέτας είναι αμφισβητήσιμη, αλλά δεν είναι ακόμη επικίνδυνη. Πότε γίνεται πραγματικά επικίνδυνος ο πανικός; Γενικά και ειδικά στην τρέχουσα κρίση; Άλλοι άνθρωποι θα μπορούσαν να επιτεθούν. Πρέπει να το αποφύγετε αυτό. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεραστεί η κρίση είναι η αλληλεγγύη.

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε το να ξεφύγετε από τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης; Το πρόβλημα πρέπει να σταματήσει να εξαπλώνεται σε άλλους ανθρώπους και σε άλλους τομείς της κοινωνίας.

Στο άρθρο σας “” Master the Disaster “γράφετε ότι ορισμένες κανονικότητες μπορούν να προέρχονται από αναφορές καταστροφών; Ποια είναι αυτά; Και ισχύουν και αυτά για την κρίση της κορώνας; Μια κρίση σπάνια έρχεται μόνη της. Ένα μεγάλο πρόβλημα προκαλείται συχνά από άλλους – λόγω της δικτύωσης των συστημάτων. Αλλά επειδή κάποιος είναι συχνά εξοικειωμένος με τη δικτύωση και τις αιτιώδεις εξαρτήσεις από προηγούμενες κρίσεις, κάποιος μπορεί βασικά να προετοιμαστεί για τα επόμενα προβλήματα πριν προκύψουν. Ένας σύντομος χρόνος αντίδρασης είναι ζωτικής σημασίας για να σταματήσει η αλυσιδωτή αντίδραση και να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά.

© Dirk Helbing / Hendrik Ammoser / Christian Kühnert Επιλέξτε για μεγέθυνση

Πώς μπορούμε να σταματήσουμε τον πανικό τώρα; Αποσπάστε τον εαυτό σας. Ξεπεράστε το όραμα της σήραγγας. Διαβάστε ένα ωραίο βιβλίο. Ακούω μουσική. Μίλα σε φίλους. Χρησιμοποιήστε την εξαιρετική κατάσταση για να σκεφτείτε τη ζωή σας. Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό Πώς θέλουμε να ζήσουμε στο μέλλον; Τι συνεισφορά μπορείτε να κάνετε σε αυτό;

reduslim και του θυρεοειδούς

Ο “πανικός” χρησιμοποιείται συχνά ως “” επιχείρημα ανθρωποκτονίας “”. Πριν φτάσει η κρίση, πολλοί άνθρωποι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους – και απολύθηκαν ως “πανικοβλημένοι”. Γιατί; Οι πολιτικοί θέλουν η χώρα να είναι ήρεμη και τακτική. Ταυτόχρονα, ξέρει ότι πρόκειται να αλλάξουμε το σύστημα. Τώρα βιώνουμε μια σημαντική μεταμόρφωση στην κοινωνία μας. Ένα νέο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ιστορία ξεκινά. Παρακολουθήστε αυτό με τα μάτια ανοιχτά και μην αφήνετε τον εαυτό σας να αποσπάται η προσοχή από την Corona, η οποία ενέχει μόνο συγκριτικά χαμηλό κίνδυνο για τη ζωή σας.

»Χρησιμοποιήστε την εξαιρετική κατάσταση για να σκεφτείτε τη ζωή σας«

Ένα νέο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ιστορία ξεκινά – πώς μπορούμε να το φανταστούμε αυτό; Τώρα υπάρχει ανάγκη και ευκαιρία να αναμορφώσουμε την κοινωνία μας και να την κάνουμε μελλοντική. Χρειαζόμαστε μια νέα κοινωνική σύμβαση που ρυθμίζει τη σχέση μεταξύ κράτους, εταιρειών και πολιτών. Ο τρόπος με τον οποίο οργανώνεται η οικονομία μας σήμερα δεν είναι βιώσιμος. Χρειάζεται μεταρρύθμιση. Υποθέτω ότι σύντομα θα ξεκινήσουμε ένα σύστημα που θα εξυπηρετεί τους ανθρώπους και το περιβάλλον καλύτερα από το τρέχον σύστημα. Κατά τη γνώμη μου, μέρη αυτού θα ήταν ένα νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα, μια κυκλική οικονομία και μια κοινή οικονομία, καθώς και μια συμμετοχική κοινωνία της αγοράς που μπορούμε να βοηθήσουμε ενεργά να διαμορφώσουμε. Τώρα οι ιδέες σας χρειάζονται!

Τι μπορούμε να μάθουμε από την κρίση της κορώνας; Ότι πρέπει να αλλάξουμε τη ζωή μας. Η κοινωνία μας πρέπει να γίνει πιο ανθεκτική, δηλαδή πιο ανθεκτική στην κρίση. Υποστηρίζω τη συμμετοχική ανθεκτικότητα. Αλλά αυτό χρειάζεται ψηφιακά εργαλεία που προσφέρουν βοήθεια για αυτοβοήθεια και πάνω απ ‘όλα μας υποστηρίζουν να αλληλοβοηθούμε.

Τι ακριβώς μπορούμε να φανταστούμε με τη συμμετοχική ανθεκτικότητα; Και πώς μπορούμε να αυξήσουμε την ανθεκτικότητα της κοινωνίας μας; Η ανθεκτικότητα μιας κοινωνίας μπορεί να αυξηθεί μέσω εφεδρικών λύσεων, διαφορετικότητας και αποκέντρωσης. Θα πρέπει να είναι δυνατή η αποσύνδεση ενός συστήματος σε αυτόνομες μονάδες, εάν είναι απαραίτητο. Συμμετοχική ανθεκτικότητα σημαίνει την παροχή εργαλείων που υποστηρίζουν αυτοβοήθεια και βοήθεια γειτονιάς. Όσο περισσότερο οι πολίτες μπορούν να διαχειριστούν τον εαυτό τους, τόσο περισσότερο το κράτος μπορεί να επικεντρωθεί στα σημεία χειρότερης κρίσης. Και μειώνεται ο κίνδυνος ολοκληρωτικών προσπαθειών για λύση.

“Θα περάσουμε από την κρίση καλύτερα στην αλληλεγγύη”

Στην Αυστρία, οι άνθρωποι καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις. Η κυβέρνηση συνιστά εργασία από το σπίτι. Απαγορεύεται η συγκέντρωση ατόμων υπό ποινή. Τι λέτε για αυτά τα μέτρα όσον αφορά τη διαχείριση κρίσεων; Φαίνονται λογικοί δεδομένης της κατάστασης. Παρόλο που πιστεύω ότι η λύση απαγόρευσης επαφών στη Γερμανία, σε συνδυασμό με την κοινωνική απόσταση, είναι ακόμα καλύτερη. Χρειαζόμαστε όμως διαφάνεια, ώστε ο περιορισμός των δικαιωμάτων μας να μην μπορεί να καταχραστεί πολιτικά. Απαιτούνται επίσης μέτρα για να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να βοηθήσουν τον εαυτό τους και να βοηθήσουν τους γείτονές τους. Η πολιτική άμυνα θα πρέπει να είναι έτοιμη.

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, σχηματίστηκαν ομάδες στον ψηφιακό χώρο που προσφέρουν τη βοήθειά τους στην πραγματική ζωή. Τι πιστεύετε για αυτήν την τάση; Είναι μια μεγάλη εξέλιξη και συμβαδίζει ακριβώς με αυτό που λέω. Το Corona είναι ένα σχολείο που αφήνει εξετάσεις για όλους και για την κοινωνία. Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση καλύτερα εάν δείξουμε αλληλεγγύη.

Πώς μπορούμε να προετοιμαστούμε για την επόμενη κρίση τώρα; Με την εξαγωγή συμπερασμάτων από το τρέχον. Η κρίση της κορώνας ήδη απειλεί να μετατραπεί από πρόβλημα υγείας σε οικονομικό. Πολλοί αυτοαπασχολούμενοι, αλλά και ιδιοκτήτες καταστημάτων και εστιατορίων, καθώς και εταιρείες, μικρές και μεγάλες, απειλούνται με την ύπαρξή τους. Πιθανότατα θα είναι απαραίτητο να εισαχθεί κάτι σαν το βασικό εισόδημα.

© Jannick Timm Dirk Helbing

Σχετικά με το άτομο: Δρ. Ο Dirk Helbing είναι κοινωνιολόγος και φυσικός. Είναι καθηγητής Υπολογιστικών Κοινωνικών Επιστημών στο Τμήμα Ανθρωπιστικών Επιστημών, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και μέλος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών στο ETH Ζυρίχη.

* Σύμφωνα με την Wikipedia, το nudging είναι μια “” συμπεριφορική οικονομική μέθοδος που προσπαθεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά των ανθρώπων με προβλέψιμο τρόπο χωρίς να καταφεύγει σε απαγορεύσεις, απαιτήσεις ή οικονομικά κίνητρα.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα. Περισσότερα για αυτό ▶Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at) Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at) 8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είστε μόνοι (lustaufsleben.at) Burger γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto .at) Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (trend.at) Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές για γέλιο και αίσθηση καλής (tv-media.at) E-Scooter στη Βιέννη: Όλοι οι πάροχοι και Τιμές 2020 σε σύγκριση (autorevue.at)

Η κρίση της κορώνας είναι πανταχού παρούσα. Μερικοί αντιδρούν σε πανικό, ενώ άλλοι είναι αρκετά ήρεμοι. Γιατί δεν πρέπει να μολυνθούμε από τον πανικό των συνανθρώπων μας και όπου πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας, εξηγεί ο κοινωνιολόγος και φυσικός Dr. Dirk Helbing σε συνομιλία με το News.at.

Μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την κρίση της κορώνας στην Αυστρία εδώ.

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι λιγότερο επιρρεπείς σε πανικό; Ή χτυπάει όλους αργά ή γρήγορα; Όχι, δεν θα επηρεάσει όλους. Όσοι είναι σίγουροι και έχουν φροντίσει θα κρατήσουν το νεύρο τους. Παρεμπιπτόντως, δεν έχω βιώσει πανικό ακόμα. Όλα είναι ήρεμα στο Βερολίνο.

Ποιος είναι ειδικά προκαθορισμένος για συμπεριφορά πανικού; Τα άτομα που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα: υγεία, οικονομική ή κοινωνική. Πρέπει λοιπόν να δείξουμε αλληλεγγύη μαζί τους. Επειδή ο πανικός μπορεί να μεταδοθεί.

Ο πανικός μπορεί να είναι μεταδοτικός, αλλά δεν είναι αναπόφευκτο; Μερικοί μολύνονται, άλλοι προσπαθούν να ηρεμήσουν τους πανικοβλημένους ανθρώπους. Κάποιος πρέπει να κάνει το τελευταίο.

“Ένα νέο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ιστορία ξεκινά”

Η κρίση της κορώνας πυροδότησε το χαρτί τουαλέτας. Γιατί χαρτί υγείας; Κατά τη γνώμη μου, θα μπορούσε να ήταν ένα άλλο καλό. Ίσως ήταν ώθηση *. Ήθελαν να πουν στους ανθρώπους μέσω του λουλουδιού ότι ήρθε η ώρα να έχουν προμήθειες στο σπίτι για μερικές ημέρες. Όλοι σκέφτονται φαγητό και ποτό …

Ποιοι μηχανισμοί τίθενται σε κίνηση όταν πανικοβληθούμε; Ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου ενεργοποιούνται που ενεργοποιούν ένα είδος ένστικτου επιβίωσης, αλλά δεν μας επιτρέπουν πλέον να σκεφτόμαστε καθαρά. Το όραμα της σήραγγας έχει δημιουργηθεί και αυτό δεν είναι χρήσιμο στη σύγχρονη κοινωνία μας.

Επίσης ενδιαφέρον: Corona – Πώς μας αλλάζει η κρίση

Τι είδους συμπεριφορά συνήθως αποκαλύπτει ο πανικός; Σε άλλες περιπτώσεις, ένα ένστικτο να φύγετε, για παράδειγμα όταν αισθάνεστε σαν να συνθλίβετε σε ένα πυκνό πλήθος. Φυσικά, αυτό δεν βοηθά στην Corona.

Η αγορά χάμστερ χαρτιού τουαλέτας είναι αμφισβητήσιμη, αλλά δεν είναι ακόμη επικίνδυνη. Πότε γίνεται πραγματικά επικίνδυνος ο πανικός; Γενικά και ειδικά στην τρέχουσα κρίση; Άλλοι άνθρωποι θα μπορούσαν να επιτεθούν. Πρέπει να το αποφύγετε αυτό. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεραστεί η κρίση είναι η αλληλεγγύη.

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε το να ξεφύγετε από τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης; Το πρόβλημα πρέπει να σταματήσει να εξαπλώνεται σε άλλους ανθρώπους και σε άλλους τομείς της κοινωνίας.

Στο άρθρο σας “” Master the Disaster “γράφετε ότι ορισμένες κανονικότητες μπορούν να προέρχονται από αναφορές καταστροφών; Ποια είναι αυτά; Και ισχύουν και αυτά για την κρίση της κορώνας; Μια κρίση σπάνια έρχεται μόνη της. Ένα μεγάλο πρόβλημα προκαλείται συχνά από άλλους – λόγω της δικτύωσης των συστημάτων. Αλλά επειδή κάποιος είναι συχνά εξοικειωμένος με τη δικτύωση και τις αιτιώδεις εξαρτήσεις από προηγούμενες κρίσεις, κάποιος μπορεί βασικά να προετοιμαστεί για τα επόμενα προβλήματα πριν προκύψουν. Ένας σύντομος χρόνος αντίδρασης είναι ζωτικής σημασίας για να σταματήσει η αλυσιδωτή αντίδραση και να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά.

© Dirk Helbing / Hendrik Ammoser / Christian Kühnert Επιλέξτε για μεγέθυνση

Πώς μπορούμε να σταματήσουμε τον πανικό τώρα; Αποσπάστε τον εαυτό σας. Ξεπεράστε το όραμα της σήραγγας. Διαβάστε ένα ωραίο βιβλίο. Ακούω μουσική. Μίλα σε φίλους. Χρησιμοποιήστε την εξαιρετική κατάσταση για να σκεφτείτε τη ζωή σας. Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό Πώς θέλουμε να ζήσουμε στο μέλλον; Τι συνεισφορά μπορείτε να κάνετε σε αυτό;

Ο “πανικός” χρησιμοποιείται συχνά ως “” επιχείρημα ανθρωποκτονίας “”. Πριν φτάσει η κρίση, πολλοί άνθρωποι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους – και απολύθηκαν ως “πανικοβλημένοι”. Γιατί; Οι πολιτικοί θέλουν η χώρα να είναι ήρεμη και τακτική. Ταυτόχρονα, ξέρει ότι πρόκειται να αλλάξουμε το σύστημα. Τώρα βιώνουμε μια σημαντική μεταμόρφωση στην κοινωνία μας. Ένα νέο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ιστορία ξεκινά. Παρακολουθήστε αυτό με τα μάτια ανοιχτά και μην αφήνετε τον εαυτό σας να αποσπάται η προσοχή από την Corona, η οποία ενέχει μόνο συγκριτικά χαμηλό κίνδυνο για τη ζωή σας.

»Χρησιμοποιήστε την εξαιρετική κατάσταση για να σκεφτείτε τη ζωή σας«

Ένα νέο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ιστορία ξεκινά – πώς μπορούμε να το φανταστούμε αυτό; Τώρα υπάρχει ανάγκη και ευκαιρία να αναμορφώσουμε την κοινωνία μας και να την κάνουμε μελλοντική. Χρειαζόμαστε μια νέα κοινωνική σύμβαση που ρυθμίζει τη σχέση μεταξύ κράτους, εταιρειών και πολιτών. Ο τρόπος με τον οποίο οργανώνεται η οικονομία μας σήμερα δεν είναι βιώσιμος. Χρειάζεται μεταρρύθμιση. Υποθέτω ότι σύντομα θα ξεκινήσουμε ένα σύστημα που θα εξυπηρετεί τους ανθρώπους και το περιβάλλον καλύτερα από το τρέχον σύστημα. Κατά τη γνώμη μου, μέρη αυτού θα ήταν ένα νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα, μια κυκλική οικονομία και μια κοινή οικονομία, καθώς και μια συμμετοχική κοινωνία της αγοράς που μπορούμε να βοηθήσουμε ενεργά να διαμορφώσουμε. Τώρα οι ιδέες σας χρειάζονται!

Τι μπορούμε να μάθουμε από την κρίση της κορώνας; Ότι πρέπει να αλλάξουμε τη ζωή μας. Η κοινωνία μας πρέπει να γίνει πιο ανθεκτική, δηλαδή πιο ανθεκτική στην κρίση. Υποστηρίζω τη συμμετοχική ανθεκτικότητα. Αλλά αυτό χρειάζεται ψηφιακά εργαλεία που προσφέρουν βοήθεια για αυτοβοήθεια και πάνω απ ‘όλα μας υποστηρίζουν να αλληλοβοηθούμε.

Τι ακριβώς μπορούμε να φανταστούμε με τη συμμετοχική ανθεκτικότητα; Και πώς μπορούμε να αυξήσουμε την ανθεκτικότητα της κοινωνίας μας; Η ανθεκτικότητα μιας κοινωνίας μπορεί να αυξηθεί μέσω εφεδρικών λύσεων, διαφορετικότητας και αποκέντρωσης. Θα πρέπει να είναι δυνατή η αποσύνδεση ενός συστήματος σε αυτόνομες μονάδες, εάν είναι απαραίτητο. Συμμετοχική ανθεκτικότητα σημαίνει την παροχή εργαλείων που υποστηρίζουν αυτοβοήθεια και βοήθεια γειτονιάς. Όσο περισσότερο οι πολίτες μπορούν να διαχειριστούν τον εαυτό τους, τόσο περισσότερο το κράτος μπορεί να επικεντρωθεί στα σημεία χειρότερης κρίσης. Και μειώνεται ο κίνδυνος ολοκληρωτικών προσπαθειών για λύση.

“Θα περάσουμε από την κρίση καλύτερα στην αλληλεγγύη”

Στην Αυστρία, οι άνθρωποι καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις. Η κυβέρνηση συνιστά εργασία από το σπίτι. Απαγορεύεται η συγκέντρωση ατόμων υπό ποινή. Τι λέτε για αυτά τα μέτρα όσον αφορά τη διαχείριση κρίσεων; Φαίνονται λογικοί δεδομένης της κατάστασης. Παρόλο που πιστεύω ότι η λύση απαγόρευσης επαφών στη Γερμανία, σε συνδυασμό με την κοινωνική απόσταση, είναι ακόμα καλύτερη. Χρειαζόμαστε όμως διαφάνεια, ώστε ο περιορισμός των δικαιωμάτων μας να μην μπορεί να καταχραστεί πολιτικά. Απαιτούνται επίσης μέτρα για να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να βοηθήσουν τον εαυτό τους και να βοηθήσουν τους γείτονές τους. Η πολιτική άμυνα θα πρέπει να είναι έτοιμη.

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, σχηματίστηκαν ομάδες στον ψηφιακό χώρο που προσφέρουν τη βοήθειά τους στην πραγματική ζωή. Τι πιστεύετε για αυτήν την τάση; Είναι μια μεγάλη εξέλιξη και συμβαδίζει ακριβώς με αυτό που λέω. Το Corona είναι ένα σχολείο που αφήνει εξετάσεις για όλους και για την κοινωνία. Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση καλύτερα εάν δείξουμε αλληλεγγύη.

Πώς μπορούμε να προετοιμαστούμε για την επόμενη κρίση τώρα; Με την εξαγωγή συμπερασμάτων από το τρέχον. Η κρίση της κορώνας ήδη απειλεί να μετατραπεί από πρόβλημα υγείας σε οικονομικό. Πολλοί αυτοαπασχολούμενοι, αλλά και ιδιοκτήτες καταστημάτων και εστιατορίων, καθώς και εταιρείες, μικρές και μεγάλες, απειλούνται με την ύπαρξή τους.