OA sau au prezentat un risc ridicat de a dezvolta afecțiunea

OA sau au prezentat un risc ridicat de a dezvolta afecțiunea

Sursa primara

Societatea Radiologică din America de Nord

Referință sursă: De Groot JE și colab "Un standard pentru compresia mecanică în mamografie?" RSNA 2014; Rezumat SSA20-05.

Sursa secundară

Societatea Radiologică din America de Nord

Referință sursă: Price ER, și colab "Impactul potențial al mamografiei de screening bazate pe risc la femeile cu vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani" RSNA 2014; Rezumat SSQ01-01.

Sursă suplimentară

Societatea Radiologică din America de Nord

Referință sursă: Skaane P, și colab "Comparația mamografiei digitale (FFDM) și a tomosintezei digitale mamare FFDM Plus în screening-ul mamografiei pentru detectarea cancerului în funcție de densitatea parenchimului mamar" RSNA 2014; Rezumat VSBR31-16.

Luând glucozamină și condroitină, două suplimente alimentare populare, nu ameliorează semnificativ durerea și rigiditatea asociate cu osteoartrita genunchiului (OA) și nici nu modifică progresia bolii, a constatat un nou studiu.

După ajustarea pentru potențialii factori de confuzie, subiecții care au raportat utilizarea glucozaminei / condroitinei la trei evaluări anuale au avut o creștere de 0,68 puncte (95% CI minus 0,16-1,53) pe scara durerii din Western Ontario și McMaster Universities Arthritis Index (WOMAC) comparativ cu cei care nu Nu utilizați suplimentele (o îmbunătățire minim importantă este de -4,6 până la -1,2), conform Shibing Yang, PhD, Divizia de Epidemiologie, Departamentul de Medicină de Familie și Sănătatea Populației, Virginia Commonwealth University, Richmond, Virginia și colegii săi.

Pentru rigiditate și funcție urotrin in farmacii, diferențele în măsurătorile WOMAC între cei care utilizează tratamentul la toate evaluările și niciodată utilizatorii au fost de 0,41 (95% CI 0-0,82) și 1,28 (95% CI minus 1,23-3,79), respectiv, au raportat cercetătorii în Artrita și Reumatologie.

"Datele noastre se alătură unui număr tot mai mare de dovezi care sugerează că glucozamina / condroitina nu are niciun impact asupra ameliorării simptomelor OA," au spus autorii.

Constatarile sustin cele mai recente linii directoare care recomanda impotriva utilizarii glucozaminei si condroitinei pentru tratamentul OA, au spus ei.

OA este cel mai frecvent tip de artrită și o cauză principală de durere și dizabilitate fizică la adulții în vârstă. În prezent nu există remedii eficiente.

Este plauzibil din punct de vedere biologic că glucozamina și condroitina, ambele componente esențiale ale proteoglicanilor din cartilajul normal, ar avea un impact asupra OA. Studiile in vitro și pe animale sugerează că aceste suplimente simulează sinteza proteoglicanilor și inhibă sinteza enzimelor proteolitice care duc la descompunerea prematură a cartilajului.

În SUA, glucozamina și condroitina sunt de obicei vândute într-o pastilă combinată, dar studiile privind tratamentul combinat sunt rare. Se crede că cele mai lungi studii până în prezent au fost studii de 3 ani efectuate în urmă cu mai bine de un deceniu în Europa.

Pentru a remedia acest decalaj, cercetătorii au accesat date din Inițiativa pentru osteoartrită (OAI). Din 2004 până în 2006, patru site-uri de studiu din SUA au înscris rezidenți care au stabilit OA la genunchi sau prezintă un risc ridicat de a dezvolta afecțiunea. Participanții la studiu au avut un grad Kellgren-Lawrence (K-L) de 2 sau mai mare la cel puțin un genunchi.

Utilizarea glucozaminei și condroitinei a fost auto-raportată. În întrebări separate, subiecții au fost întrebați la momentul inițial și anual dacă au folosit fie supliment pentru dureri articulare, fie artrită.

Pentru a îmbunătăți validitatea studiului, cercetătorii au folosit un "utilizator nou" proiecta; numai participanții care nu au raportat utilizarea glucozaminei sau condroitinei la momentul inițial au fost incluși în analize. Din acest grup de utilizatori noi, cercetătorii au identificat două eșantioane: 1.625 de participanți pentru analize ale simptomelor și 1.113 pentru analize ale modificărilor structurale.

Cohorta era în general tânără (56,4% aveau sub 65 de ani) și majoritatea erau femei (58,0%) și albi non-hispanici (72,9%).

Cercetătorii au folosit WOMAC pentru a măsura durerea, rigiditatea și funcția fizică. Scorurile de subscală variază de la 0-20 pentru durere, 0-8 pentru rigiditate și 0-68 pentru domeniile funcției fizice, cu scoruri mai mari reprezentând simptome sau funcții mai slabe.

Pentru a evalua progresia bolii, cercetătorii au efectuat regulat radiografii bilaterale în genunchi, cu genunchii pacienților flecați la 20 până la 30 de grade și picioarele rotite intern cu 10 grade. Anchetatorii au măsurat mai multe JSW-uri în locații fixe de-a lungul articulației.

De asemenea, cercetătorii au adunat informații despre potențialii factori de confuzie, inclusiv: sociodemografie, starea generală de sănătate, indicele de masă corporală (IMC) și utilizarea tratamentelor convenționale și alternative pentru artrită, altele decât glucozamina / condroitina.

Cercetătorii au folosit modele structurale marginale (MSM), o analiză statistică care ia în considerare confuzia care variază în timp.

Studiul a constatat că 18% dintre participanți au inițiat glucozamină / condroitină în timpul perioadei de studiu și 4% au raportat utilizarea la toate evaluările din perioada de studiu.

În plus față de rezultatele pentru simptome și funcție, studiul a constatat că, comparativ cu utilizatorii niciodată, cei care au utilizat suplimentele la toate evaluările au avut în medie 0,11 mm mai lățime (95% CI minus 021-0,44) lățimea spațiului articular (JSW) ( schimbarea minim importantă este de 0,2 la 0,5).

"După ajustarea potențialilor factori de confuzie cu MSM, am constatat că tratamentul cu glucozamină / condroitină timp de 3 ani nu pare să aducă ameliorarea simptomelor sau întârzierea progresiei bolii," au comentat autorii.

Datele privind efectele simptomatice sunt în concordanță cu recenziile sistematice recente privind tratamentul cu fiecare dintre aceste suplimente și cu studiile clinice independente pe termen lung privind tratamentul combinat. Rezultatele pentru progresia structurală sunt în concordanță cu unele, dar nu cu toate studiile anterioare.

Deoarece participanții au continuat și au oprit suplimentele între evaluările anuale, ar putea exista o clasificare greșită a utilizării. O altă limitare a studiului a fost lipsa de informații cu privire la formularea suplimentului, dozarea și puritatea.

Dezvăluiri

Studiul a fost susținut de Institutul Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui. OAI a fost finanțat de NIH, Pfizer, Novartis, Merck Research Laboratories și GlaxoSmithKline.

Yang și coautorii nu au dezvăluit nicio relație relevantă cu industria.

Sursa primara

Artrită & Reumatologie

Referință sursă: Yang S și colab "Efectele glucozaminei și condroitinei asupra tratamentului osteoartritei genunchiului: o analiză cu modele structurale marginale" Artrita Reumatol 2014; DOI: 10.1002 / art.38932.

, " target ="_gol" titlu ="Distribuiți acest articol pe Facebook"> &sursă = MedPage% 20Today" target ="_gol" titlu ="share linkedin"> (Durată: aproximativ 10 minute) CHICAGO, 26 iunie – În luna de la New England Journal of Medicine a publicat o meta-analiză care a legat utilizarea rosiglitazonei (Avandia) de un risc crescut de infarct miocardic, controversă în legătură cu utilizarea din acest popular medicament împotriva diabetului a continuat fără întrerupere. La începutul acestei luni, o audiere a Congresului a investigat modul în care FDA a tratat rosiglitazona și mai multe reviste medicale au cântărit în editorialele despre controversă. American Diabetes Association a abordat problema la un simpozion special.

MedPage Today examinează ambele părți ale controversei în acest raport exclusiv al producătorului multimedia Greg Laub, alături de Crystal Phend, scriitor de personal MedPage Today și Neil Osterweil, editor asociat principal al MedPage Today.

Ascultați: briefing FDA Rosiglitazone

Conectare ADA Multimedia: Prima zi: Atracții și sunete ADA Ziua a doua: Președintele Larry C. Deeb Ziua a treia: David Altshuler, MD

" target ="_gol" titlu ="Distribuiți acest articol pe Facebook"> &sursă = MedPage% 20Today" target ="_gol" titlu ="share linkedin"> , " target ="_gol" titlu ="Distribuiți acest articol pe Facebook"> &sursă = MedPage% 20Today" target ="_gol" titlu ="share linkedin"> (Durată: aprox. 9 minute) CHICAGO, 25 iunie – În acest podcast exclusiv, Dr. Larry C. Deeb se așează cu scriitorul de la Medpage Today, Crystal Phend, pentru a discuta anul său ca președinte ADA, Medicină & Știință, precum și misiunea Asociației de a preveni și vindeca diabetul și de a îmbunătăți viața tuturor persoanelor afectate de diabet. Ziua unu: Atracții și sunete ADA Ziua a treia: David Altshuler, MD Ziua a patra: Avandia: pro și contra " target ="_gol" titlu ="Distribuiți acest articol pe Facebook"> &sursă = MedPage% 20Today" target ="_gol" titlu ="share linkedin">

SAN FRANCISCO, 8 iunie – Această transmisie exclusivă se concentrează pe unul dintre studiile clinice majore care raportează dacă controlul strict al glicemiei ajută la prevenirea sau încetinirea progresiei bolilor cardiovasculare și a altor complicații ale diabetului.

SAN FRANCISCO, 11 iunie – Mortalitatea crescută observată la pacienții cu diabet de tip 2 într-un studiu major de gestionare intensivă a glucozei nu poate fi legată nici de rosiglitazonă (Avandia), nici de hipoglicemie, au spus cercetătorii aici.

Mai degrabă, au sugerat, tratamentul cu mai mulți agenți și scăderea rapidă a nivelurilor de hemoglobină glicozilată la o țintă de 6,5% au crescut mortalitatea cu 22% (1,41% față de 1,14% pe an, P = 0,04) comparativ cu o abordare standard care vizează 7% în procesul ACCORD.

Puncte de actiune

Explicați pacienților interesați că regimurile de tratament extinse utilizate pentru a obține un nivel mai scăzut decât normal al controlului glicemiei în rândul pacienților cu diabet zaharat de tip 2 par să crească riscul de mortalitate. Rețineți că acest raport descrie un grup de discuții prezentat oral. Aceste date și concluzii ar trebui considerate preliminare până la publicarea într-un jurnal evaluat de colegi.

Rezultatele ACCORD și alte două studii mari, randomizate, privind controlul strâns al glucozei au făcut valuri la reuniunea American Diabetes Association. (A se vedea: ADA: ACCORD Diabetes Trial a Bust complet)

Analizele de subgrup ale ACCORD nu au găsit niciun factor care să poată explica rata mai mare a mortalității, a spus Robert P. Byington, Ph.D., de la Universitatea Wake Forest din Winston-Salem, N.C., și colegii săi într-o discuție extinsă a rezultatelor.

"Cred că acesta este prețul pe care îl plătești pentru un control mai intensiv," el a spus.

În special, rosiglitazona a avut tendința de a proteja împotriva mortalității, a raportat Michael E. Miller, doctorat, de asemenea, de la Universitatea Wake Forest.

Singurii agenți asociați cu mortalitate semnificativ mai mare au fost insulina bolus și premixată, cu o tendință puternică și pentru insulina bazală.